Nema boljih ruku od zaposlenih kakvim kreativnim zadatkom, a ovaj će te čak riješiti i nereda koji toliko muči roditelje.

Tvoja kolekcija časopisa i fanzina, o stripovima da ne govorimo, već polagano poprima količinu koje se ne bi posramila ni gradska knjižnica. Ponosan/a si, naravno, ali ti na dnevnoj bazi zadaje muke sa starcima koji inzistiraju da pospremiš ili baciš tu mukom stečenu literarnu građu. Tvoj problem moguće je riješiti na brz i zabavan način, a možeš uključiti i nekoga od ukućana da ti pomogne pa više neće biti prigovora.

Dakle, rješenje za tvoje probleme jest jednostavna drvena “kašetica” u koju možeš posložiti svu svoju literaturu, a ako te ponesu pila i čekić, možeš izraditi i policu od “kašetica”. Zvuči obećavajuće? Pa krenimo!

Za jednu “kašeticu” bit će potrebno:

drvena ploča dim 30 x 25 x 1,8 cm (2kom)

drvena letvica 40 x 7 x 1 cm (10kom)

deblji konop (2kom) 

pila, bušilica, čekić, čavlići, klamerica, olovka, ravnalo  

Popis materijala nije dug ni kompliciran pa ovaj projekt već u samom startu dobiva veliki plus!

Za 1. KORAK predlažem da prekopaš podrum ili ostavu u kojoj ćeš naletjeti na drveni materijal koji možeš prenamijeniti za svoju “kašeticu”. Potrebne su ti dvije drvene ploče dim. 30x25x1,8 cm i deset letvica dim. 40x7x1 cm. Dimenzije možeš prilagoditi i prema materijalu koji ti je dostupan za obradu.

2. KORAK se sastoji od pripreme i piljenja drvenih elemenata na zadanu dimenziju. Ideja ove “kašetice” je da se napravi od dostupnih drvenih materijala tj. da se reciklira postojeće. Zbog samog načina spajanja, bitno je odrediti hoće li “kašetica” biti od dijelova neke vrste drvene ploče kao npr. iverice/medijapana ili će biti od punog drva. Ako koristiš puno drvo, možeš dijelove spojiti običnim čavlićima ili klamericom, a ako spajaš drvene ploče, bit će bolje koristiti vijke za drvo.

Prije samog spajanja, u 3. KORAKU, izbuši po dvije rupe na velikim stranicama kroz koje ćeš provući deblji konop. Konop će ti koristiti kao ručke pri nošenju.

4. KORAK se sastoji od spajanja letvica na stranice. Letvice ravnomjerno rasporedi po stranicama i zaklamaj ih ili pričvrsti čavlićima odnosno vijcima. Odmah potom provuci konop kroz rupe i zaveži čvor na krajevima kako se ne bi izvlačio.

Ako si lako svladao predhodne korake, možeš izraditi još koju “kašeticu” i slažući jednu na drugu napraviti pravu pravcatu biblioteku. Za potpun umjetnički dojam, slobodno nabaci i malo boje!