Sitno brojiš do ljeta i neograničene igre koje ti pruža. Peraje i maska za ronjenje spremne su i samo čekaju tvoj znak da se krene u osvajanje morskih dubina. I dok ti tako plivaš u mislima prema ljetu, imam super prijedlog kako da si skratiš vrijeme.

Jesi li čuo/la za kinetički pijesak? S ovim pijeskom će se i mama i tata htjeti zabavljati. Samo pazi da se previše ne zaigraju i tako zaborave na svoje dnevne obaveze kao npr. da brata ili sestru treba odvesti u vrtić.

Kinetički pijesak može sve što i onaj s plaže pa i još malo više. Može biti u boji, ne mrvi se i nekako su svi dijelovi uvijek na okupu tako da se s njime možeš igrati i u svojoj sobi, a da ne napraviš dodatan nered. Ovaj pijesak je i mokar i suh, ludo zar ne? Zbog svega navedenog, možeš se njime igrati dok ti ne dosadi i čekat će te kad opet dobiješ inspiraciju da izgradiš dvorac ili oblikuješ mala čudovišta.

Sastojke za ovaj svemogući pijesak naći ćeš kod mame u kuhinji i kod tate u garaži. Dakle, kreni u akciju prikupljanja jer treba ti sljedeće:

Za kinetički pijesak s Marsa

– 600 g finog pijeska

– 2 šalice kukuruznog brašna

– 250 ml vode

– boja za hranu

– šljokice

U velikoj zdjeli pomiješaj dobro pijesak i kukuruzno brašno. Kad procijeniš da se sve dobro izmiješalo, pažljivo dodaj vodu. Smjesa ti ne smije biti ni presuha ni premokra. Ako si zadovoljan/a dobivenom masom, razdijeli je na više dijelova i u svaki dodaj malo jestive boje i šljokica. Napravi svoju paletu boja, kako ti zamišljaš da izgledaju boje koje dolaze s Marsa!

Kinetički pijesak pomoći će ti da razviješ motoriku, maštu i skratiš vrijeme do ljeta. A možda ti se toliko svidi da ga poneseš i na plažu!