Ekipa iz Art-kina nam traži online slatkiše za ove nezgodne dane.

Za one najmlađe preporučamo odlične kratkometražne filmove hrvatske autorice Ivane Guljašević.

Ivana je poznata ilustratorica i animatorica. Napisala je i ilustrirala niz slikovnica i stripova (Amo-tamo, Čovječuljak snovuljak, Čarapojedac), a neke od slikovnica su doživjele i svoju filmsku adaptaciju. Ivanine kratkometražne animirane filmove možete pogledati na http://www.croatian.film/hr/ novopokrenutoj platformi koja promovira hrvatski kratkometražni film. Dovoljno je ići u rubriku Film i kod pretraživanje po redatelju pronaći Ivanu i potom i njene animirane filmove: Zaljubljeni žabac, Prehlađeni vuk, Ježeva škola, Kišni i mnoge druge!

Evo još jedne preporuke za mlade ljubitelje animacije i to one plastelinske. Ono što se od vas traži je da u tražilici na YouTubeu ukucate – Mio Mao, i otvorit će vam se zabavan svijet u kojem su glavni likovi dvije simpatične mace.

Svi znamo da su mace jako znatiželjna bića pa se i njihove zgode i nezgode vrte oko njihovih susreta s nepoznatim životinjama ili predmetima. Nakon par odgledanih epizoda vjerujemo da ćete zapamtiti i zaraznu pjesmicu iz špice!

A sada za malo starije ljubitelje filmova (negdje od 9 godine nadalje).  Od 14. do 20. ožujka imate jedinstvenu priliku pogledati na stranicama http://kino.hr/ odličnu norvešku komediju Los bando!

Preporuku za ovaj film mogli ste pročitati u ljetnom izdanju Brickzinea 2019. godine, a sada film možete pogledati besplatno online (ako ste ga propustili pogledati u Art-kinu).  Samo požurite jer je petak 20. jako blizu. U svakom slučaju pratite i dalje www.kino.hr  jer su u pripremi su još neka filmska iznenađenja.

I na kraju, za sve one koji vole tražiti greške u filmovima evo šanse da svoju sposobnost zapažanja podijelite s drugima. Na stranicama nazivanim, a kako drugo nego,  Movie Mistakes https://www.moviemistakes.com/  možete pretražiti i pogledati greške koji su drugi zapazili u filmovima ili pak, ako ste za to inspirirani,  unijeti i vlastita zapažanja.