I kako tvoj kinetički pijesak koji smo ti prije preporučili? Što? Nisi probao?! Nemoj da te čuje urednik Bricka dok se mimoilazite na ulici. 

Pravit ćemo se da si napravio tone kinetičkog pijeska i da si morao posuditi rovokopač koji radi u “Benčiću” kako bi ga iz dnevnog prenio u svoju sobu.

Dakle, budući da si se tada naradio, sada ćemo laganini. Potrebne su nam tubice toaletnog papira pa predlažem da uključiš ostale ukućane koji će ti pomoći u prikupljanju. Zvuči šašavo? Pa zavisi što ćemo raditi od tubica. Primjena je zaista široka, od hotela za pčele preko posudica za sadnice do igračaka i tko zna čega još.

Mi ćemo se fokusirati, naravno, na igračke jer o tome najviše znamo i to nam baš super ide!

Od tubica ćemo napraviti strašnoga zmaja koji riga vatru! Kad sve bude gotovo, pitat ćeš se gdje je nestala ona tubica toaletnog papira, možda ju je zmajeva vatra progutala?!

Nakon što si prikupio nikad više tubica, potraži u svojoj sobi flomastere, ljepilo i krep papir. Zapravo, krep papir ćeš vjerojatno naći u nekoj od maminih ladica pod kategorijom ‘’papir za zamatanje’’.

Flomasterima iscrtaj cijelu tubicu tako da je prekriješ zmajevim ljuskicama. Ljuskice mogu biti zelene, a mogu biti i šarene, ovisi kakvog zmaja želiš. Nakon što si iscrtao ljuskice, izreži krugove za oči i ucrtaj crne kružiće.

Oči zalijepi na jedan kraj tubice tako da gledaju preko nje. Sada uzmi onaj krep papir, najbolje žute, crvene i narančaste boje jer će on glumiti vatru. Izreži na trakice dugačke 30ak cm i ne šire od 2 – 3 cm.

Trake zalijepi u unutrašnjost tube ispod očiju. Ukoliko želiš, možeš dodatno napraviti i nosnice ili krila tako da svima bude jasno koliko je ozbiljan tvoj zmaj.

Kad je sve gotovo, sa strane očiju, puhni u tubu i pokaži kako veliku vatru riga tvoj zmaj!