I ove će se jeseni održavati radionica za djecu i roditelje “Priča o Benčiću” kojom se upoznaje prošlost i budućnost tog posebno riječkog kompleksa/kvarta.

Riječ je o dvosatnoj radionici za djecu i profesore koja obrađuje temu povijesne uloge, ali i budućnosti kompleksa “Benčić”. Radionica se temelji na interaktivnim aktivnostima pomno osmišljenim kako bi djeci omogućila okvir za samostalno istraživanje i otkrivanja komadića povijesti i budućnosti kompleksa. Specifičnost radionice je, osim što se temelji na interaktivnim metodama, činjenica da se radionica održava na licu mjesta – u kompleksu Benčić.

Održavanje radionice na licu mjesta potiče povezivanje učenika s određenim mjestom i pomaže u uspostavljanju odnosa i razumijevanju vlastite okoline čime se stvara podloga za preuzimanje aktivnih uloga učenika u vlastitim zajednicama. Radionica je prikladna za izvođenje u sklopu nastave iz različitih redovnih i/ili izbornih predmeta kao što su primjerice, Povijest, Moja Rijeka, Građanski odgoj i obrazovanje,

Broj djece po radionici: 1 razred

Dob djece: 2. – 6. razred

Broj voditelja po radionici: 2 (max 25 učenika)

Organizatori: TDRijeka 2020, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Udruga RUKE (Vijeće mladih Benčić)

Trajanje radionice: 90 min (2 školska sata)

Prijave na radionicu možete izvršiti na poveznici ovdje.

Priča o Benčiću dio je programskog pravca Dječja kuća projekta Rijeka 2020-
Europska prijestolnica kulture te se održava uz financijsku pomoć Rijeka 2020- Europske prijestolnice kuluture i Primorsko-goranske županije.
Upute i preporuke za spriječavanje zaraze bolešću COVID-19
Radionica se organizira se uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a roditelji, djeca i nastavnici se i dodatno mole da radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih poštuju sve preporuke: pojačanu osobnu higijenu i dezinfekciju ruku, održavanje međusobne fizičke udaljenosti i obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Kontakt: vm.bencic@gmail.com; ivana.lucic@mmsu.hr