Upozorenje: nakon čitanja vjerojatno ćete osjetiti snažnu želju za slatkim!

Zamislite kako li je samo lijepo biti slastičar. Posao ti je peći kolače (a ako ti je posao, moraš biti dobar u tome – što znači da su fini), a najbolje od svega je to što ih možeš pojesti koliko god ti srce želi!

Osim kolača, slastičari izrađuju kreme, sladolede, praline, bombone, torte i razne druge slastice.

U svom poslu, slastičari koriste slastičarski pribor (mikseri, zdjele, specijalni noževi, drobilice, pipete za šlag i kreme, temperaturni mjerači…).

Slastičar mora biti vješt u raznim tehnikama: ovisno o vrsti slastice koje priprema, slastičar mora znati sve o toj vrsti slastice (primjerice, torta i sladoled nisu isti), ali i o sastojcima i načinima njihove obrade.

Slastičar mora biti pedantan, precizan i kreativan!
Budimo realni, torta, osim fina, mora i lijepo izgledati!
Izgled slastice jako je važan, jer mnogi ljudi,ako im ne izgleda privlačno, hranu neće htjeti niti probati, tako da je za slastičara jako bitno predstaviti svoju slasticu u najljepšem izdanju.

Osim spretnih prstiju, slastičar mora biti čist i uredan, jer ipak radi s hranom, te je higijena ovdje posebno važna.

Slastičar može raditi u velikim industrijskim pogonima (na primjer, nama poznat Kraš), u restoranima, slastičarnama.

Umjetnik pod povećalom: Amaury Guichon

Amaury je svjetski poznat kuhar/slastičar, a njegove slastičarske kreacije toliko su nevjerojatne da ih je skoro pa šteta pojesti!

Izvor: @amauryguichon, Instagram

Amaury je već s 14 godina shvatio da klasično obrazovanje i nije baš za njega, te se prebacio u strukovnu školu kuhanja, gšto je bio početak njegove karijere. Nakon škole, Amaury nije prestao raditi na svojim vještinama, te je nastavio obrazovanje u brojim školama u Francuskoj i Švicarskoj.

Pogledajte kako je Amaury napravio ovo posve jestivo čokoladno bonsai drvo!

Kako i možete zamisliti, Amaury je postao izuzetno uspješan i priznat, te je otvorio svoju Akademiju, gdje predaje i prenosi znanje svim budućim slastičarkama i slastičarima!