Ove slike inače ostavljaju mnoge bez daha, tako da dobro udahnite, jer vas čeka jedno zanimljivo 360° iskustvo!

Sigurno ste za mnoge od ovih slika već čuli, a ako niste, vjerojatno ćete o njima imati prilike saznati više na nekom od satova likovne umjetnosti!

Način na koji ih gledamo, na koji o njima učimo i uživamo je najčešće kroz gledanje i proučavanje neke foto rekreacije na projektoru, kompjuterski ili mobilni zaslon ili pak kroz knjige. Također, mnoge od njih prostorno su jako udaljene i razbacane po čitavom svijetu pa nam i nisu baš nadohvat ruke da ih samo tako možemo pogledati uživo.

Ali, super talentirani VR umjetnici pružili su nam malo drugačiji pogled na iste rekreirajući ih u VR okruženju (ali čak i bez uporabe VR headseta)!

Zahvaljujući YouTubeovom 360° modeu, možete se prošetati slikom i iskusiti ju na jedan posve drugačiji način!
P.s. na videima, u gornjem lijevom kutu nalazi se kotačić sa strelicama pomoću kojih se možete kretati videom u svim smjerovima, a isto to možete i mišem!

Zvjezdana noć – Vincent Van Gogh

Zvjezdana noć fantastično je remek djelo nizozemskog umjetnika Vincenta Van Gogha, koji ju je naslikao još davne 1889. godine. ‘Prošećite’ Zvjezdanim nebom i obratite pažnju na sitne detalje, poteze kistom, boje i oblike!

Svijet snova – Salvador Dalí 

Ovaj interaktivan video pokazuje djelić iskustva s izložbe Disney and Dali: Architects of the Imagination iz 2016.

Izložba se održala na Floridi, a za sve one koji nisu mogli prisustvovati izložbi uživo, napravljen je ovaj fantastičan video u kojem možete prošetati maštom jednog od najpoznatijih umjetnika na svijetu!

Lopoči – Claude Monet

Monetove slike sanjive su same po sebi, tako da je gledati njegove divne lopoče doista iskustvo kao da sanjamo! Inače, Lopoči su serija slika, koja broji čak 250 slika s motivom lopoča!

Jesenje boje na planinama Chiou i Hua – Zhao Mengfu

Zhao Mehgfu bio je jedan od najpoznatijih slikara i kaligrafista svog vremena.

Iako su u stvarnom životu planine Chiou i Hua kilometrima udaljene, na slici su relativno blizu. Tu je Megfu iskoristio kreativnu slobodu sa željom da prikaže baštinu i ljepotu regije kroz jednu klasičnu eleganciju.