Nismo znali kako ćemo ikada pronaći simpatičan naslov na temu seljenja stvari.

Winglett Entertainment na scenu je stupio prije dvije godine s zanimljivom premisom u vidu naslova What a Trash Game. Riječ je o naslovu koji od igrača traži da očisti naselje od ambalaže samo kako bi onda tu istu ambalažu bacio u rijeku ili more. Začuđujući obrat za cilj ima igrača staviti u nezavidnu poziciju sagledavanja prvotno pozitivnih radnji koje znaju rezultirati — u igri komično prikazano kroz kompetitivne modele — krajnje katastrofalnim učincima na prirodu. Uostalom, sam naziv vam govori sve što trebate znati.

Radical Relocation je korak u drugom smjeru. Riječ je o physics based puzzle naslovu koji tematizira seljenje. Igru zanima isključivo čin prenošenja stvari od točke A do točke B čime je postavljena puzzle osnovica. Vaš zadatak je preslagivanje odabranih predmeta na dano vozilo koje potom morate odvesti od označenog mjesta. Igra je svjesna svoje jednostavnosti te ne čeka dugo da vas zatrpa s nizom predmeta koji će već od samog početka zadati igraču glavobolje.

S obzirom na to kako uspjeh Radical Relocationa ovisi isključivo o mehanici preslagivanja, važno je potegnuti pitanje kvalitetnog sadržaja u vidu dizajna nivoa te varijacija na temu mehanike. Srećom, igra uspješno niže nivoe zahvaljujući uvođenjem niza smetnji od rupa na cesti do vlakova što usložnjuje mehaniku preslagivanja, ali nespretno ističe nedovoljno razrađenu mehanike vozila zbog čega će igrači najviše živaca prosuti u zavojima tijekom igre.

Ujedno, alati iz rukava se nižu kroz razine tako da se otvaraju mogućnosti u vidu vezivanja predmeta ili produženja vremena što dodaje jedan pomalo neuobičajen taktički sloj igri. Ipak, developeri uspješno rade odmak od frustracija zahvaljujući grafičkom dizajnu nivoa, ali i uspješno odrađenom koraku unazad koji se očituje kroz činjenicu da u jednom trenutku naslov počinje parodirati vlastiti žanr kroz postavljanje gotovo nadrealnih zadataka pred igrača.

Ipak, najveće iznenađenje Radical Relocationa se skriva u samim garažama. Naime, raspon vozila je za jednu puzzle igru izuzetno širok. Trenutno vam na raspolaganju stoje dvije kategorije (Suburb/Island (kopneni/morski)) s trećom na obzoru (Arctic (zračni promet)). Svaka od njih sadrži 12 vozila koja se otključavaju kroz igru unoseći time prijeko potrebnu pluralnost po pitanju seljenja stvari.

Iako Radical Relocation ne donosi žanrovske novitete, riječ je o naslovu koji zna kako i kada nadodati dovoljno sadržaja da do samog kraja igre drži mehaniku preslagivanja svježom i simpatičnom.