Jedna od dobrih strana kišnih dana je višak vremena za igre koje nam prođu ispod radara.

I dok svi pričaju o Total War: Troy (i naše, ali ajmo prvo zaigrati pa pričati), mi smo odlučili skrenuti vašu pozornost na jedan maleni dragulj za naredne kišne dane – Red Planet Farming.

Riječ je o agrikulturalnoj strateškoj igri u kojoj preuzimate ulogu poljoprivrednika na Marsu gdje je vaš zadatak poprilično jednostavan – pazi svoje usjeve i hrani svoje građane. Srećom, trio iza igre uspio je jednostavnu premisu (uistinu već toliko puta iskušanu) učiniti dovoljno jednostavnom i zabavnom zahvaljujući odlukama u dizajnu, kao i u mehanikama koje od vas ne traže ulazak u mikro-menandžment, balansirajući pritom između meditativnog iskustva i napetosti koja posljedično proizlazi iz odluka koje utječu na vaš grad.

Na raspolaganju imate 25 raznih biljaka koje morate pažljivo odabirati i saditi, pritom razmišljajući kako ih zaštiti od Marsovske nevere; ujedno, igra posjeduje i razvitak grada čiji rast će se više puta sudariti s vašim poljoprivrednim ambicijama. Red Planet Farming nudi i četiri lokacije koje otključavate kako napredujete, uključujući pritom i nove tehnologije, kao i zadatke koji se direktno vezuju uz rast grada.

Uistinu jedna simpatična igru koja zna što želi. Ujedno, Red Planet Farming je besplatan za skinuti na Steamu.

Čisto ako ste se dvoumili želite li isprobati oranje na Marsu.