Zašto djeca vole superjunake?

Pa jer su super, halo!

Ok, možda ima i nešto u tome da žele biti nepobjedivi, neustrašivi, hrabri i snažni… 

I dječak Srećko voli superjunake. Također, kao i mnoga djeca, on se voli i igrati u dvorištu. Jednog običnog dana, igrao se sa svojom lopticom, koja je nestašno skočila i doskočila u usta susjedovom psu Šarenku. Srećko se nije bojao Šarenka, baš naprotiv – postali su prijatelji!

Dječak Srećko povjerio se novom prijatelju kako potajno želi pronaći supermoći i biti superjunak. Šarenko, kako to obično biva sa dobrim prijateljima, pristaje pomoći Srećku i tako oni cjeli dan provedu u potrazi za supermoćima, Usput su se naravno igrali, zabavljali, smijali, jeli i provodili super vrijeme zajedno.

Na kraju te potrage shvatili su da zapravo nema potrebe tragati za supermoćima, jer su one već ovdje u nama – sve dok smo zdravi, pozitivni i prije svega znatiželjni!

Upravo o tome se radi u ovoj slikovnici koju su napisale Smiljana Nedeljko i Nina Kovačić – poticanju djece na želju za istraživanjem, kretanjem i maštom. A i otkrivanju da svako dijete ima supermoći koje se nalaze u njima samima 🙂

Osim odličnog štiva, ova slikovnica je ujedno i zabavan priručnik koji potiče na tjelovježbu, zdravlje i samopouzdanje kod djece. Uz to što se na svakoj stranici nalazi neka mala vježba koju djeca mogu učiniti, slikovnica sadrži i kratku društvenu igru.

I da, ovo nije priča za laku noć!