Jeste li ikada pročitali knjigu i poželjeli takvu sličnu? Ma, sigurno jeste… A kako je pronaći?

Čim ste ovdje, znamo da volite čitati i da uživate u knjigama!

No, isto tako znamo da je ponekad teško pronaći iduće štivo. Razloga za to je mnogo, od manjka inspiracije, do problematike da je knjiga na koju ste bacili oko već posuđena, ili pak želite neku sličnu knjigu vašoj omiljenoj a nemate ideje koja bi to bila!

Ako se prepoznajete u posljednjem, svakako škicnite na stranice spomenute u nastavku, čija je svrha vrlo korisna i upravo ono što nam sada treba: pronaći slično štivo!

Goodreads ima čitavu sekciju (koja, po mom skromnom mišljenju, estetski izgleda fantastično i vrlo čisto) koja se tiče preporuka za knjige na temelju onih koje volite.

Ideja je sljedeća: recimo da ste pročitali Igre gladi, i želite nešto “u tom điru”, nakon pretrage stranica će vam izlistati ostale knjige za koje su sami čitatelji glasali da su slične i kvalitetne!

Your Next Read je platforma razvijena na isti princip, a uz to, nudi i preporuke najprodavanijih knjiga na Amazonu, preporuke book influencera, te generalne preporuke za knjige koje biste možda voljeli pročitati, a nikada niste!

Literature-Map  se ponaša kao turistička karta za autore! Dinamičnog,a čistog dizajna, Literature-Map ima tražilicu u koju upisujete vašeg najdražeg autora/autoricu, nakon čega na ekranu prikazuje intekrativnu mapu najsličnijih autora! Svaka čast!