Jeste li se ikada zapitali koja je nastarija igra na svijetu?

Igre su nama naj – najbolje za opuštanje, smijeh, zabavu, razmišljanje, druženje! Naprosto, nema loše riječi kada razmišljamo o igrama.

A baš zato što su nam naj, pročitajte koje su to igre zaslužile baš svoj naj!

Najstarija igra na svijetu

Izvor: Facebook (www.ancient-origins.net)

Najstarija igra na svijetu i dan danas se igra, a ime joj je Senet. Senet je nastao negdje oko 3500. g. prije Krista u starom Egiptu, što ju čini najstarijom board igrom na svijetu!

Najdulji maraton igranja

Kada ti idući puta roditelji budu prigovarali da dugo igraš, dat ćemo ti ovu informaciju  skojom si možda kupiš još malo vremena!

Naime, četvorica prijatelja iz Nizozemske su oborili svjetski rekord u igranju, igrajući preko 400 igara u trajanju od, pazi sad, 80 sati!

Najprodavanija igra na svijetu

Možda vam ova igra i nebi prva pala na pamet, ali vrlo je logično. Naime, najprodavanija igra na svijetu je šah!

Neka istraživanja pokazuju da je samo u SAD-u godišnje prodano oko 3 milijuna komada!

Najkompliciranija igra na svijetu

Vjerovali ili ne, stručnjaci su se dugo zabavljali ovim pitanjem, jer je i njih zanimalo koja je to igra koja je najkompliciranija, pa time i najteža na svijetu? 

Pronašli su odgovor: Magic: The Gathering.

Radi se o kartaškoj igri (karte se mogu skupljati) s preko 2000 pravila i preko 19000 unikatnih karata. Toliko je komolicirana da niti računala nisu mogla algoritmom pretpostaviti pobjednika.

Najskuplja igra na svijetu

Ne, ne govorimo o dijamantnom Monopolyu, ili šahovskoj ploči od zlata…

Govorimo o board igri naziva Advanced Squad Leader (ASL), igri ratne tematike iz 1985. Fora je što bazna verzija košta (samo) 25 dolara, no ukoliko planirate sakupiti sve komponente, igra će vas na kraju koštati oko 3000 dolara!