Pred nama je očito dugo vruće ljeto, a ne bi li dani lakše prošli pobrinut će se novi tiskani Brickzine koji nikad deblji, brojniji i nikad bogatiji stiže do tvojih ruku i to s pravom nezgodnom temom – greška.

Nakon ulice kao teme broja jedinice i dosade u drugom broju red u trojci došao je na vrlo izazovnu temu greške. Postoji li dobra greška? Kakva je veza kreativnosti i greške? Kada treba manje, a kada više griješiti? Temu smo okrenuli uzduž i poprijeko, pričali s nekim super ljudima, tražili opravdanje za svoje pogreške. Ipak, volimo rizik.

Kao i uvijek tu je puno preporuka, priča u rasponu od rukotvorstva do vrtlarstva, začini novih tehnologija, budućnosti, prošlosti… U svakom slučaju dovoljno čitanja i najvažnije “recepata” za pokušaj rada na nečem svojem, novom, drugačijem.

Poanta je u pokušajima i pogreškama, sjećate se?

Lokacije na kojima možeš pronaći Brickzine kao slobodan primjerak:

Gradska knjižnica Rijeka:
Središnji odjel Filodrammatica
Središnji odjel Modello
Ogranak Trsat
Ogranak Drenova
Ogranak Turnić
Ogranak Zamet
Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Art-kino

Bit će ga i na toboganskim lokacijama, a kada počne škola bit će i u tvojim knjižnicama. Zainteresirani izvan Rijeke mogu se javiti na mail brickzine@brickzine.hr

Najupečatljiviji dio Brickzinea svakako su originalne ilustracije tako da je svaka napravljena od strane vrlo talentiranih i vrijednih hrvatskih ilustratora i dizajnera, na čelu s našim Draganom Kordićem (krokodil) i dizajnericom Ninom Delanović (mikser).

Osim novog tiskanog izdanja neko vrijeme internetom pliva i nova varijanta Brickzine portala, a ako ju već niste istražili svakako se upustite i u tu avanturu. 🙂

Predstavljanje na Toboganu

Na predstavljanju tiskanog Brickzinea i novog weba možete nam se pridružiti 3.7. u 18 i 30 sati na Festivalu Tobogan i “gamerskom” događanju RiSpawn na Koblerovom trgu. Bit će tamo mnogi ključni likovi iz ove priče – urednici, dizajneri, ilustratori (….) koji će otkriti baš sve tajne o nastanku i životu ovog slatkiša.

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt Dječje kuće koji se kao fini “softver” nadograđuje na beton u kompleksu “Benčić. Projektom organizacijski i produkcijski kao izdavač upravlja Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač je RIJEKA 2020, a uz partnere na razvoju Dječje kuće Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Vijeće mladih Benčić.