Kad malo promislimo, Internet je doista jedna velika škrinja s blagom raznih izvora za učenje…

…kako za odrasle, tako i za djecu. A da djeci ne bude dosadno u ovo neobično doba, aplikacije za učenje jezika super su stvar za “izgubiti” vrijeme, zabaviti se i pritom naučiti nešto novo!

Zašto koristiti ovakve aplikacije?

Aplikacija za učenje jezika je usitinu mnogo, te mnoge od njih pružaju zanimljivo i interaktivno iskustvo učenja uz bonus vizuala i raznih elemenata koji održavaju zabavu.

Uostalom, djeca upijaju znanje kao male spužve, a znanje jezika nikada nije naodmet!

Pacca Alpaca

Dostupnost: iOS; Android
Cijena: Besplatno

Ova aplikacija je super za sve koji vole alpake 😀

Dizajnirana je od strane jezičnih stručnjaka i specijalista u području digitalnih medija, te je namjenjena dječici od 2 do 6 godina. Uče se bazične riječi poput brojeva, oblika i boja, i to sve kroz putovanje s alpakom, na kojem se skupljaju suveniri.

Aplikacija ima 9 levela, uz audio zapise izvornih govornika, a jezikci koje mališani mogu naučiti su engleski, španjolski, francuski, njemački, velški, arapski i kineski.

Fun Easy Learn

Dostupnost: iOS, Android
Cijena: Besplatno*

Radi se o više aplikacija, koje po jezicima  pružaju intuitivno učenje s vrlo lakim i pristupačnim korištenjem te zanimljviim vizualima prikladnim djeci. Ovdje možete vidjeti što sve aplikacija nudi.

Svaka od njih sadrži od 5000-6000 riječi sa audio zapisima izvornih govornika, a riječi su organizirane po više od 15 tema sa oko 140 podkategorija. Tijekom učenja dostupne su i igrice kako bi se održala pažnja i fokus.

Aplikacije su organizirane u 3 nivoa težine, od početnog do naprednog, te su prilagođene svakom stadiju znanja.

Dostupno je 50 jezika, ponešto za svačiji ukus!

Studycat

Dostupnost: iOS, Android
Cijena: Besplatno*

Ova simpatična aplikacija nudi učenje jezika prilagođeno djeci od 3 do 10 godina.

Koncipirana je tako da kombinira učenje jezika sa igricama, tako da se djeca što više angažiraju u samo učenje.

Lekcije pokrivaju osnovne riječi poput boja, hrane, životinja, dijelova tijela itd., a riječi se pojavljuju repetitivno u različitim kontekstima.  Više o mogućnostima i o tome zašto je ovo toliko nagrađivana aplikacija pročitajte ovdje!

Dostupni jezici su engleski, španjolski, francuski, njemački i kineski.

FluentU

Dostupnost: iOS, Android, online (web stranica)
Cijena: besplatno*

FluentU je aplikacija za svaku dob, i super je što je potpuno fleksibilna za personaliziranje – sami birate ritam učenja, kao i materijale.

Ova aplikacija pomaže u čenju jezika uz pomoć svakodnevnih materijala, poput crtića, filmskih najava i glazbenih videa. Svaki video materijal popraćen je sa tekstom i definicijom pojedine riječi koja se pojavljuje, kao i primjerima rečenica gdje se ta riječ i kako može koristiti.

Također, FluentU pruža i “learn mode”, koji je posebice zabavan djeci jer materijale za učenje pretvara u mini vježbe i kartice sa pitanjima što djeci predstavlja zabavu!

Neki od dostupnih jezika su engleski, španjolski, francuski, mandarinski, kineski i japanski!

Teach Kids Languages

Dostupnost: iOS, Android
Cijena: Besplatno*

Ova aplikacija za učenje jezika namjenjena je djeci od 2 do 7 godina, te se koristi igrama poput puzli, igra pamćenja i kvizova kako djeci učenje ne bi dosadilo.

Fokus aplikacije je na učenje pravopisa i izgovora čestih i jednostavnih riječi koje djeca najčešće koriste (poput boja, brojeva, životinja, dijelova odjeće itd.). Ovdje bacite oko na ostale mogućnosti koje aplikacija pruža!

Dostupni jezici su engleski, španjoslki, poljski, nizozemski i esperanto.

Gus on the Go

Dostupnost: iOS, Android
Cijena: 3,99 $

Glavni protagonist ove aplikacije je sova imena Gus, koja vodi djecu kroz 10 interaktivnih lekcija, time pokrivajući oko 90 različitih riječi.

Po završetku svake lekcije otključavaju se i dodatne igre, koje služe kao motivacija za nastavak lekcija. Čitav audio dolazi od strane izvornih govornika što je super za učenje ispravnog izgovora! Ovdje vidi više!

Dostupnih je jezika 30, među kojima su kineski, francuski, španjolski, njemački, ali i oni “manje poznati” poput – hrvatskog 🙂

* Besplatna bazna verzija, moguće kupnje unutar same aplikacije u vidu bonusa i nadogradnji.