NFT spika

Dvanaestogodišnjak u svijetu pixela: ono kad ti NFT kitovi donesu bogatstvo!

Priče

Ovaj dječak u NFT-u ugledao je skroz zanimljivu priliku…

Svijetom NFT-a odjekuje jedna nadasve zanimljiva priča, ona o 12-godišnjem dječaku koji je do sada stvorio ‘malo’ bogatstvo prodajom autorskih pikseliziranih sličica!

Riječ je o Benyaminu Ahmedu, a radi se o iznosu od *ubaci zvuk bubnjeva* skoro 400 000 dolara!

Činjenica je da mnogima nije niti jasno o čemu se točno radi i što je točno NFT. Ukratko, riječ je o vlasništvu nad digitalnom vrstom umjetnine, a najčešće su to maleni piksel crteži koji se kupuju i prodaju isključivo u digitalnom obliku, a sredstvo plaćanja su kripto valute.

Neki na to gledaju kao na prevaru, neki kao na trend koji je pred zalaskom, a neki su, kao i Benyamin, fascinirani tim skroz neobičnim svijetom. Dok je igrao Minecraft, Benyamin je počeo komunicirati s raznim NFT kreatorima, i došao je na ideju da isprogramira svoj vlastiti set, što se ispostavilo jako dobrom i unosnom odlukom!

Skoro pa preko noći (točnije, u svega 9 sati) Benyamin je prodao kolekciju od 3350 NFT-a koju je nazvao Weird Whales (hrv. Čudni kitovi), što je doslovce kolekcija različitih pikseliziranih crteža kitova.

Sav taj novac Benyamin čuva i dalje u formi kriptovalute, i koliko nam je poznato, ne planira ih unovčiti u fizički novac, jer nešto mu miriši da bi budućnost mogla izgledati tako da umjesto bankovnog računa i kartica posjedujemo digitalne novčanike! Što vi mislite o NFT svijetu?