Škola uskoro počinje… Učini taj povratak zabavnim!

Nakon kupanjaca, odmaranja i uživanja u suncu približava nam se početak nove školske godine.

E sad, neki se vesele, neki i ne baš toliko (shvaćamo da je ponekad puno zabavnije igrati se i kupati) – no, početak nove školske godine uopće ne mora biti stresan i dosadan. Baš suprotno! U nastavku teksta dati ćemo vam neke totalno kul savjete kako pripreme za školu pretvoriti u zabavu, bez obzira hoćemo li se vratiti u školske klupe ili ćemo nastavu slušati od doma!

Počni se ranije ustajati!

Nakon dugog ljeta i spavanja do kad god želimo (ok, dok nas netko od ukućana ne probudi) naviknuli smo se na kasniji odlazak na spavanje i ustajanje. Kako se ne biste prvi dan škole ustali kao zombiji, pokušajte si vrijeme spavanja lagano pomicati na ranije (svaki dan ili svaki drugi dan po 15 minuta), tako da kada škola počne, ujutro si kao leptirić!

*Savjet za profesionalce: ako baš toliko jako voliš spavati, i sve bi dao za još 10 minuta, noć prije pripremi si odjeću i spremi torbu/radno mjesto!

Pročitaj neku knjigu!

Vraćanje u školske navike čitanja, pisanja i učenja nakon velike pauze zna biti teško, ali uz malo pripreme uopće ne mora biti! Ako tijekom ljeta niste baš čitali, već ste se cijelo vrijeme brčkali u plićaku, to posve razumijemo i čak smo malo i ljubomorni, no sad kad se već lagano bliži škola, savjetujemo ti da posudiš u našoj Gradskoj neku knjigu, koji god žanr voliš, i pročitaj ju kako bi se pripremio na školsko čitanje!

Izaberi supercool bilježnice!

Period prije početka nastave obilježen je kupnjom knjiga, bilježnica, olovki, gumica… Dok s roditeljima kupuješ bilježnicu, nemoj zuriti u pod već se uključi – neka fora bilježnica, gumica, kemijska će definitivno pomoći pri pisanju zadaća!

Svaki dan zadaj si zadatak!

Kako biste se što bolje pripremili na školske obaveze, pokušajte si svaki dan zadati neki mali zadatak. Recimo, pospremi igračke, napravi krevet, odnesi smeće – a možda si pritom zaradiš i sladoled! 😉

Kreiraj si prostor za rad!

Ovaj dio je izuzetno važan, što smo iz iskustva online nastave već mogli naučiti, a to je da je potreban radni kutak gdje ćeš u miru moći učiti, pisati zadaću, čitati i rješavati školske obaveze (ili slušati nastavu). Trik s radnim prostorom je taj da dok smo tamo, radimo i fokusirani smo, te kvalitetnije i bolje učimo i pamtimo. 

Recimo, ja doma nemam radni stol, ali zato sam odlučila da kada moram nešto raditi, pisati ili učiti, to činim za svojim dijelom kuhinjskog stola (svi ukućani znaju što se sprema ako umjesto tanjura nosim bilježnicu!).

Zabavi se!

U svim ovim pripremama, nemoj zaboraviti na zabavu! Poigraj se, pogledaj neki dobar crtani, pročitaj neki novi strip, pjevaj, pleši! Ipak škola još nije počela 🙂