Stari planeri postati će stvar prošlosti kada uronite u divan svijet BuJoa!

BuJo je kombinacija dvije riječi: BUllet JOurnal, a najjednostavnije rečeno, radi se o kombinaciji planera, dnevnika i svojevrsne pisane meditacije – sve u jednoj bilježnici!

Radi se o metodi organizacije pomoću koje možete organizirati sve aspekte života – pratiti navike, raspored, planove, rođendane, troškove i slično. Iako se najčešće za ovu metodu koriste bilježnice koje umjesto crta ili kvadratića imaju točkice, BuJo može biti bilježnica, teka, planer – što god vam je pri ruci. 

Primjer mjesečnog kalendara

Ova metoda prikladna je za sve uzraste, za velike i malene, i fora je što ga u potpunosti možete prilagoditi sebi jer ga radite sami!

Kako započeti svoj BuJo?

Prva stvar koja je možda i najvažnija jest zapitati se – za što vam treba?

Recimo, ukoliko ideš u školu, važno je pratiti zadaću, obaveze, kontrolne, treninge, igru, spavanje i slično.

Svaki BuJo je kompletno personaliziran, što znači da nema nekog pravila kako ćete ga organizirati, jer je najvažnije da vam posluži u organiziranju vlastitih obaveza. Hoće li on biti na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi, ovisi o vama.

Obično se BuJo piše rukom, i česta je praksa ukrašavanja stranica što je odlično za opuštanje i kreativnost!

Za ukrašavanje koriste se razna sredstva, sve ovisno o tome što se vama sviđa: olovke, kemijske, markeri, bojice, naljepnice, posebne trake naziva washi tape i slično. 

Washi tape – posebna traka za papir

Okušajte se u vođenju vlastitog bullet journala, a inspiraciju možete pronaći na Internetu od strane brojnih BuJoista diljem svijeta!